docent

Taal is tegenwoordig weer een belangrijk speerpunt in het onderwijs, na jarenlange verwaarlozing. Vooral veel twintigers en dertigers hebben slecht leren spellen en schrijven. Daar lopen zij en de organisaties waar ze werken nu tegenaan.Als trainer en eerstegraads bevoegd docent Nederlands geef ik workshops op het gebied van spellen, (tekst)schrijven en journalistiek. Daarnaast geef ik ook lessen in het voortgezet onderwijs. Een goede beheersing van je moedertaal is namelijk in ieder werkveld en op ieder niveau onontbeerlijk.


Workshops

  • Workshop Journalistiek: wat maakt een tekst aantrekkelijk om te lezen? Hoe zorg je dat het nieuws niet verdwijnt in veel woorden? Hoe zorg je dat je magazine niet ongelezen in de oudpapierbak verdwijnt? Een workshop journalistiek in een notendop.
  • Workshop Tekstschrijven: een stukje op de website, een artikel in de nieuwsbrief, een brief aan ouders. Hoe zorg je dat je boodschap gelezen en begrepen wordt? Een workshop schrijven en koppen maken.
  • Workshop Spelling: een tekst met fouten oogt onprofessioneel. Een korte workshop waarin de meest voorkomende spel- en stijlfouten aan bod komen.